flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні Україна відзначає День працівників суду

15 грудня 2023, 10:15

Ураховуючи роль судів у забезпеченні захисту прав і свобод людини і громадянина, в утвердженні принципу верховенства права та
розвитку і зміцненні України як демократичної, правової держави, Указом Президента України від 8 грудня 2000 року установлено в Україні професійне свято - День працівників
суду, яке відзначати щорічно 15 грудня!

Цей день був обраний не випадково.

На своєму засіданні 15 грудня 1917 року, рівно 106 років тому , Центральна Рада ухвалила закон «Про утворення Генерального суду». Відповідно до першої статті закону: «Генеральний суд складається з трьох департаментів – цивільного, карного і адміністративного і виконує на цілій території України всі функції, належні досі Правительствующому Сенатові в справах судових і в справах нагляду над судовими установами…». Організація і порядок діяльності суду визначалися до прийняття Всеукраїнськими Установчими зборами конституції УНР.

Колектив суду вітає усіх причетних з Днем працівників суду України!

Хочемо подякувати перш за все ЗСУ, які надійно забезпечують захист України та Харкова, надаючи можливість здійснювати правосуддя!

Дякуємо суддям та працівникам апарату суду , які своєю щоденною кропіткою працею забезпечують відправлення правосуддя з метою захисту прав і свобод людини та громадянина утверджуючи принцип верховенства права та розвиток України як правової держави!

Бажаємо суддям та працівникам апарату суду міцного здоров'я, витримки, сімейного благополуччя та перемоги України!