flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем юриста!

08 жовтня 2024, 08:28

8 жовтня в Україні відзначається професійне свято – День юриста.

Юрист — це багатопрофільний фахівець у галузі права; під поняттям юрист перебуває цілий перелік різноманітних професій: суддя, прокурор, слідчий, адвокат, нотаріус, юрисконсульт. Цю професію обирають люди, які мають загострене почуття справедливості та готові до високої відповідальності. 

День юриста  – професійне свято, що об’єднує українських юристів, усе життя яких має бути підпорядковане гаслу: «Знати право, служити праву, захищати право», - незалежно від галузі їхньої роботи.

Бути юристом - велика відповідальність перед людьми та суспільством, бо від професійності та кваліфікації юристів залежить не лише відновлення законності та порушених прав, але й подальша доля людей, які звернулися за допомогою, тож юристи повинні вміти справедливо вирішувати спірні ситуації цивілізованим та законним шляхом.

Щиро вітаємо всіх правознавців з професійним святом – Днем юриста! Бажаємо вам всім мирного неба, міцного здоров'я, благополуччя та щастя, невичерпної енергії та оптимізму, натхнення та професійних успіхів! Нехай наполегливість та цілеспрямованість допомагають вам у реалізації найсміливіших планів і задумів! Нехай на вашому боці завжди будуть Закон, Правда та Справедливість!